VERLA a prezentat cele mai noi
echipamente OKI şi Roland la Print&Sign 2017 Interviu cu
Dl. Viorel Verzea realizat de Virgiliu Hodorogea
Domnul director Viorel Verzea are deosebita amabilitate să ne spună părerea dânsului despre Print&Sign 2017 şi de asemenea să ne prezinte câteva date despre echipamentele expuse la standul Verla, echipamente digitale large-format de producţie japoneză.
Viorel Verzea: Din punct de vedere organizatoric, am putea spune că a fost ceva mai bine organizată această expoziţie, sau să spunem că a fost destul de bine mediatizată, ceea ce a permis o vizibilitate în aşa fel încât oamenii să se considere informaţi şi să aibă în vedere posibilitatea să ia o decizie de a vizita sau de a nu vizita această expoziţie.
Poate că informaţiile date prin sistemul de promovare au fost chiar prea multe, la un moment dat păreau venite sufocant de multe, dar în comparaţie cu altă dată, când nu exista această mediatizare, acum am putea să spunem că a contat.
Consideraţi că desfăşurarea în Pavilionul Central a adus un plus de valoare acestei expoziţii? Viorel Verzea:Noi ştim de Romexpo - Pavilionul Central. Singurul moment, ca să spunem aşa, din vechime, când ştiam de pavilioanele laterale era pe vremea lui T.I.B.C.O. sau la T.I.B., care însemnau o suprafaţa mult mai mare de expunere, dar şi atunci tot ce însemna mai bun, tot ce era mai interesant era în Pavilionul Central.
Deci, noi, ca cetăţeni sau ca persoane, ca oameni de rând asociem Romexpo cu Pavilionul Central. Orice manifestare expoziţională în afara Pavilionului Central, este considerată ceva colateral, am putea spune că este doar - o alternativă - mai mult sau mai puţin fericită.
Am apreciat şi eu anul acesta la nivelul standurilor şi vreau s-o spun în interviul aceasta cu dumneavoastră, am apreciat că atât firma Verla dar şi aproximativ 60-70% dintre firme aţi realizat standuri fără exces de pereţi despărţitori, aveţi standuri deschise, ceea ce dă o vizibilitate deosebită în tot târgul.
Se văd toate echipamentele, se văd toţi expozanţii faţă de alţi ani când vedeam mai mult nişte pereţi construiţi foarte înalt.
Care este părerea dumneavoastră despre aceste construcţii, despre aceste “standuri cu deschideri” realizate la “Print & Sign” 2017? Viorel Verzea: Faptul că arhitecţii de la Euroexpo au fost atenţi să nu permită construirea unor pereţi foarte înalţi care să optureze vizibilitatea dintr-o parte în alta şi să ne închidă aici ca în nişte cuşculiţe să le spunem “ca la bloc”, consider că standurile organizate fără pereţi, în sistem deschis, sunt mult mai benefice.
Evoluţia materialelor a făcut posibilă alegerea variantei de a construi standuri în nume propriu fără a mai apela la elementele standardizate care se făceau până acum nu de multă vreme.
Aşa că probabil de aici porneşte această libertate să spunem de organizare a standului, pentru că toţi vrem să mergem pe un anumit concept inovator, vrem să mergem pe o anumită idee originală şi mi s-a părut că orice perete pus de către organizator ar putea fi o îngrădire în ceea ce dorim noi să prezentăm.
Domnule director, vreau acum să marjăm neapărat pe cele 4-6 echipamente expuse la dumenavoastră în stand, dintre care două am înţeles că sunt noutate pentru anul 2017 în România, şi aş vrea să ne spuneţi câteva cuvinte despre aceste echipamente de producţie japoneză. Viorel Verzea: Aş sublinia gama OKI, care practic revine pe piaţă şi în domeniul printerelor.
Într-o vreme, lucrând să spunem împreună cu cei de la Seiko, OKI la un moment dat nu s-a branduit sau nu s-a prezentat neapărat ca producător de imprimante large format.
În momentul acesta ei au scos un aparat care este foarte, foarte bun, având o viteză foarte mare de imprimare, mai mare probabil decât altele, şi care deţine performanţe notabile, în special aşa cum spuneam, viteza de printare foarte mare.
Având în vedere că după nu ştiu câtă vreme este o reluare sau o primă generaţie, aşteptăm evoluţia acestor echipamente, pentru care producătorii ne-au promis în cel mai scurt timp şi multe îmbunătăţiri, elemente notabile, toate acestea către sfârşitul anului 2017 sau începutul anului 2018.
Cum spuneam, echipamentul OKI E64S expus la noi în stand este un aparat robust, un aparat de viteză, un aparat cu care, fiind un pic mai accesibil ca preţ, s-ar putea chiar să ocupăm un segment de piaţă important în cel mai scurt timp.
Sigur că dacă la un moment dat stăm să bifăm ceea ce este în momentul acesta pe piaţă, s-ar putea să fie mai multe persoane care să afirme că se aseamănă cu alte echipamente, dar noi spunem că diferă prin însuşi conceptul de producţie pe care îl are OKI.
Aveţi şi un preţ preferenţial/sau promoţional la unul dintre aceste echipamente noi de la OKI? Viorel Verzea:Da, pe toată perioada tâgului dar şi încă 2-3 săptămâni după târg, am anunţat o promoţie de aproximativ 20% faţă de preţul de listă 12.900 euro.
Avem astfel, o ofertă care spunem noi că ar trebui să fie atractivă şi pe care insistăm sau pe care o recomandăm, este vorba de un preţ de 9.990 euro.
Sigur că unii vor fi puţin cam sceptici, pentru că nu au prea auzit de gama aceasta şi vor prefera un produs mai scump asemănător, dar aş spune că oamenii pot să aibă încredere.
OKI s-a dovedit a fi o companie japoneză de elită şi care ţine foarte mult la produsele pe care le face, la renumele bradului lor recunoscut pentru tehnologia de vârf.
Şi câteva cuvinte despre celelalte două branduri pe care le aveţi acum expuse în stand?
Am văzut echipamente Roland, Summa, am văzut, de asemenea, şi foarte multe materiale pentru print. Am să vă rog să ne spuneţi câteva cuvinte şi despre acestea.
Verzea Viorel: Roland este un produs de bază pentru noi, suntem distribuitor autorizat pentru Roland, am venit la târg cu cele mai noi aparate din gamă ca să putem să le prezentăm şi să le vadă toată lumea.
în ceea ce priveşte materialele, noi am pus accent foarte mult aici pe textile, pe materiale textile, unde considerăm că suntem probabil unii dintre cei care promovează această gamă de produse cu prioritate şi care probabil că am fost să zicem nişte deschizători de drumuri, oferind posibilitatea de a da noi soluţii.
Noi ne-am completat gama în momentul acesta cu aceste materiale textile care pot fi folosite foarte mult pentru sisteme de afişare, pentru sisteme de vizualizare, avem chiar şi profile pentru a realiza casetele luminoase şi un sistem de iluminare cu leduri care este foarte modern şi care asigură vizibilitatea corectă şi atractivă a reclamelor expuse.
Vă mulţumesc foarte mult pentru acest material pe care l-am realizat la standul Verla, chiar la închiderea târgului, cu doar 2-3 ore înainte de închidere, şi am să vă rog să daţi o notă pentru târgul din acest an. Cum vi s-a părut târgul în ansamblu? Verzea Viorel:Nu m-aş grăbi să dau note, dar probabil că undeva în jur de 8-9 am putea să dăm cu o anumită uşurinţă pentru că întotdeauna vor fi lucruri care funcţionează şi alte lucruri care nu funcţionează. Nu pot spune că ştiu când vom reuşi să scăpăm de toate problemele şi că totul va merge bine, dar pe ansamblu eu spun că târgul s-a încadrat în ceea ce ne-am aşteptat noi de la un astfel de eveniment.
Vă mulţumesc încă odată şi vreau să vă spun că standul Verla este un stand de nota 10 datorită “deschiderii standului” pe care aţi manifestat-o, nu este absolut niciun perete care să optureze vizibilitatea aceasta fiind optimă, în toate direcţiile unde vrei să priveşti spre târg totul se vede cu uşurinţă. Vă mulţumesc pentru interviu. Verzea Viorel:Mulţumesc şi eu.