Sistemele de biguire TechniFold sunt unice în lume Interviu cu Nicolae Romaniuc
Virgiliu Hodorogea:Imediat după prezentarea echipamentelor CreaseStream din cadrul întâlnirii A.T.T. de la Poiana Braşov, domnul Nicolae Romaniuc, director vânzări la Naroti Machinery, a avut amabilitatea să ne prezinte în rezumat cele mai importante informaţii despre aceste echipamente. Domnule Romaniuc aş dori să începeţi această prezentare despre echipametul TechniFold ale cărui inele de cauciuc fac diferenţa de calitate şi pe care le-aţi prezentat şi în cadrul întrunirii A.T.T.
Nicolae Romaniuc: Aceste sisteme TechniFold sunt unice în lume. Deosebirea faţă de sistemul clasic de biguit este că sistemul folosit de TechniFold are un inel de cauciuc care nu permite spargerea fibrei, indiferent dacă materialul este tipărit în sistem offset sau digital sau dacă acesta este lăcuit sau laminat în prealabil.
Fibra nu se sparge. Nu mai arată urât nici coperta, nici broşura şi nici alte lucrări mai pretenţioase. Orice sistem clasic de perfor sau de big acţionează, să spunem, mecanic. O forţă mecanică, fier pe fier, nu poate fi controlată. Acest sistem TechniFold , datorită inelului de cauciuc, îl putem folosi cu trei combinaţii de culori pe diferite gramaje de hârtie.
Putem merge de la 65gr, ceea ce o maşină de biguit clasică nu o să poată realiza niciodată un big, de la 65gr până la 170gr folosim un anumit tip de big cu o anumită grosime şi cu un anumit tip de culoare, de la 170gr până la 250gr mergem pe altă culoare de big, pe altă lăţime de big, iar pentru al treilea gramaj de hârtie, de la 250gr până la 350gr, folosim o altă culoare de big.
Practic, între 250gr şi 350gr folosim cel de-al treilea inel de cauciuc iar acest inel bănuiesc că este cel mai folosit pentru coperţi şi în final nu mai avem acel aspect neplăcut de hârtie crăpată mai ales dacă aceasta este plastifiată sau lăcuită. Nicolae Romaniuc: La lucrările lăcuite vor rămâne calitatea şi acelaşi aspect. Nici nu se va vedea acel fenomen de spargere a fibrei.
Dacă este lucrarea laminată, suportul, folia care este aplicată pe hârtie nu se va desprinde şi va rămâne perfect lipită de suportul de hârtie. Deci, lucrarea va arăta impecabil.
Virgiliu Hodorogea: Suntem la doar câteva zile după târgul drupa 2012, unde înţeleg că aţi avut diverse noutăţi la standurile firmelor pe care le reprezentaţi în România. Vă rog să sintetizaţi în câteva cuvinte aceste noutăţi. Nicolae Romaniuc: Noi reprezentăm foarte multe companii. În ţară suntem reprezentanţi unici pentru Kluge- maşina de ştanţat, embosat şi aplicat folio. Este o maşină fară egal în lume. Sunt anumite lucrări pretenţioase în care, aş putea spune, că la 25 microni, ceva de genul foiţei de ceapă, această maşină poate alimenta acest tip de hârtie şi poate să-i facă un embos la cald sau la rece, poate să-i facă o aplicare folio şi evident să ştanţeze după forma care o dorim. Kluge este unul dintre cei care au dezvoltat presiunea între cele două fălci de ştanţare, o presiune controlată.
Este foarte important să avem controlate temperatura, presiunea de ştanţare şi timpul în care materialul stă la încălzire, pentru că dacă depăşim un anumit timp atunci suportul folio se lipeşte de coală şi nu mai avem un aspect plăcut al lucrării.
Kluge este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai bine ancoraţi producători în piaţa maşinilor folio. Bineînţeles, Kluge nu face numai maşini de ştanţat, face şi maşini de lipit cutii, pe diferite tipuri de forme de închidere a cutiilor. Discutăm inclusiv de partiţionarea în interior a cutiilor care este foarte greu de realizat, discutăm de mape cu aplicări de benzi adezive, putem discuta de mape cu buzunar sau fără buzunar, sunt multe tipuri de sisteme care pot face un produs să iasă la finit cu o deosebită calitate.
Virgiliu Hodorogea: Aveţi în clipa de faţă în portofoliu două branduri de echipamente, unul destinat înnobilării produselor finite, Kluge, şi cel de-al doilea destinat finisărilor, TechniFold, cu ajutorul cărora puteţi face cele mai bune recomandări în funcţie de volumul şi lucrările fiecărei tipografii sau producător de ambalaje astfel încât aceştia să-şi poată amortiza costurile cât mai repede. Am să vă mai întreb un singur lucru, dacă pentru aceste echipamente aveţi şi colaborări cu firme care să realizeze partea de finanţare. Nicolae Romaniuc:Majoritatea clienţilor au apelat şi chiar apelează şi în continuare la sistemele de finanţare deoarece echipamentele destinate înnobilării şi finisării produselor cu o înaltă tehnologie nu sunt ieftine. Acum nu se mai pot realiza lucrări de calitate inferioară. Clienţii sunt din ce în ce mai pretenţioşi.
Referitor la partea de finanţare, din păcate, orice producător doreşte să vândă echipamentul dar nu în rate şi nici să-l finanţeze. Este foarte greu. Virgiliu Hodorogea: Pe sistemul Fondurilor Europene aţi reuşit să încheiaţi contracte? Nicolae Romaniuc: Sigur. Pe sistemul Fondurilor Europene chiar suntem mândri că am putut să vindem un echipament nou Kluge plus echipamente second-hand Kluge, dar complet revizate de cei de la Kluge, iar vizarea lor constă în reconstruirea echipamentului de la zero. Rămâne, practic, doar structura echipamentului şi pe acea structură se adaugă piesele noi. Deci, echipamentul se poate considera ca fiind nou.
Pentru partea de TechniFold şi maşinile de biguit TechniFold sau CreaseStream aş putea să spun că am avut un deosebit succes şi chiar avem succes şi în continuare. Este o piaţă deschisă pentru toate companiile care comercializează maşini de biguit, dar aş putea spune că TechniFold este unic şi va rămâne unic în partea de finisare, cel puţin pentru partea de biguire şi microperforare. Virgiliu Hodorogea: Vă mulţumesc pentru interviu şi vă doresc vânzări cât mai bune. Nicolae Romaniuc:Vă mulţumesc.