“True colors day” un nou concept de la Canon România creat în jurul
ideii de culoare şi de calitate offset în domeniul printului digital
Interviu cu Victor Matei - CANON România realizat de Virgiliu Hodorogea
Virgiliu Hodorogea: Suntem cu domnul Victor Matei, partner channel manager - Canon România, la un nou eveniment Canon, de această dată True Colors Day, eveniment care este o continuare a evenimentului
“See the bigger picture” de anul trecut, la drupa 2012, în care Canon şi Oce s-au prezentat împreună pentru prima dată la Drupa. Am să vă rog domnule Victor Matei să faceţi o prezentare a acestor două evenimente, evenimentul de anul trecut şi evenimentul “True Colors Day” la care ne aflăm acum.
Victor Matei: Într-adevăr, dacă anul trecut am avut evenimente pe care le-am organizat atât la Drupa cât şi la Print&Sign unde am prezentat conceptul “See the bigger picture” prin care am vrut să arătăm portofoliul nostru extins şi posibilităţile pe care Canon împreună cu Oce le poate oferi industriei de tipar digital, în general, anul acesta, într-un cadru mai restrâns, mai ales datorită faptului că Print&Sign nu s-a mai organizat, am încercat să ne adresăm direct utilizatorului final din domeniul printului digital printr-un nou concept dezvoltat local de această dată, “True colors day”.
Am creat acest concept în jurul ideii de culoare, în jurul ideii de calitate în domeniul printului digital, plecând şi de la binecunoscutul fapt că echipamentul principal, vedeta noastră de la prezentarea pe care o avem aici, imagePRESS C6010, are capacitatea să imprime color la calitate similară cu offset-ul. Deci, plecând de la această idee, am încercat să arătăm industriei locale de print aplicaţii din viaţa lor reală, aplicaţii cu care ei lucrează în fiecare zi. Astfel, pe durata întregii zile avem prezentări şi workshop-uri din domenii de genul color managementului, profilurilor de culoare, date variabile, aplicaţii specifice de offset pe care noi le putem dezvolta pe echipamente digitale, atât pe color cât şi pe alb-negru.
Virgiliu Hodorogea: Deci, avem date variabile, viteză, tipar perfecţionat în clipa de faţă pentru color. Care ar fi volumul pe o lună recomandat la echipamentul Canon C6010? Victor Matei: Încerc să ies din limitele datelor, să zicem, oficiale pe care le dă Canon, spunând că în România avem clienţi precum Adi Center în Iaşi, un copy shop cu o productivitate extraordinară, care a imprimat în 4 luni 1.800.000 de pagini A4 color.
Virgiliu Hodorogea: Trebuie să vă fac o surpriză, spunându-vă că atunci când a avut loc întâlnirea A.T.T. la Iaşi am realizat un material cu directorul de la Adi Center, domnul Adrian Dranca, care s-a arătat foarte mulţumit de echipamentul Canon C6010 achiziţionat de la dumneavoastră. Victor Matei:Acest lucru încercăm să-l evidenţiem. Dincolo de recomandările din fişele tehnice, noi vrem să spunem că în mediul real, într-un mediu de lucru plin de provocări pentru un echipament digital, echipamentul nostru se comportă extraordinar la volume peste cele scrise în fişa lui tehnică. Până la urmă prin ce se remarcă tehnologia imagePRESS? Prin faptul că am încercat să înglobăm în această maşină de tipar digital tehnologie de offset. Acest lucru realizează o productivitate extraordinară, o robusteţe nemaipomenită, şi o rezistenţă în timp şi o constanţă a calităţii similară cu cea a offset-ului. Chiar astăzi discutam cu unul dintre clienţii noştri de aici, de la acest eveniment, spunându-i cum se justifică poate anumite diferenţe de cost între o maşină de acest gen şi o imprimantă din categoria high office şi anume prin faptul că există tehnologii specific mediilor de producţie intensive precum preluarea hârtiei cu vacuum până şi în casetele standard, acest lucru făcând ca alimentarea defectuoasă cu hârtie să fie aproape inexistentă chiar şi cu hârtie dublu cretată, registraţie faţă-verso aproape perfectă, constantă de neegalat a calităţii culorii în timp datorită tehnologiilor speciale Canon. }i este foarte mult oţel în maşina aceasta, aşa cum este ]i la o maşin` de offset, şi foarte puţin plastic. Sunt diferenţe care se pot vedea atunci când desfaci maşina şi te uiţi în ea. Dincolo de asta, aşa cum spuneam, clienţii noştri o demonstrează în fiecare zi, lucrând în nişte medii până la urmă un pic improprii, în mediile de lucru din copy shop-uri, dar la volume extraordinare.
Virgiliu Hodorogea: Vă mulţumesc foarte mult. Aş vrea doar să mai adăugaţi câteva cuvinte şi despre echipamentul Canon imagePRESS 1110. Victor Matei:Făcând o glumă, echipamentul imagePRESS alb-negru, este sora mai puţin colorată a tehnologiei imagePRESS color. De ce? Pentru că ne putem lăuda cu aceleaşi lucruri, cu aceeaşi robusteţea, cu aceeaşi rezistenţă, cu aceeaşi calitate a imprimării, dar, evident, pe alb-negru. Bineînţeles că volumele cele mai mari de alb-negru în momentul acesta se găsesc în domeniul imprimării de carte şi de aceea implementările pe care le avem la nivelul ţării noastre pentru echipamentele alb-negru le avem în primul rând la edituri, la cei care imprimă carte. Un exemplu este editura Semne, care, nu întâmplător după o experienţă pozitivă cu un Canon imagePRESS 1110, a mai achiziţionat încă o maşină de acest gen, exact în timpul acestui eveniment. In plus, trebuie să precizăm că pentru aplicaţiile alb-negru clienţii noştri au acum access şi la portofoliul Oce, portofoliu care include echipamente cu o tehnologie unică în lume: imprimare directă fără developer, fără emisii de ozon, în condiţii de calitate şi productivitate extraordinare.
Virgiliu Hodorogea: Mă bucur foarte mult să aud că aţi vândut un echipament la acest eveniment, un Canon imagePRESS 1110, chiar la o firmă care mai are un astfel de echipament, ceea ce înseamnă că într-adevăr a crescut şi cererea de carte în clipa de faţă, au crescut comenzile probabil, sau poate s-au diversificat foarte mult. Ce v-au spus cei de la Semne? Au crescut tirajele sau numărul de titluri solicitate? Victor Matei:Cred că în primul rând a crescut încrederea în echipamentele noastre. Acesta este primul lucru care s-a întâmplat. S-au convins că pot avea încredere în echipamentul respectiv, echipament care imprimă în momentul acesta peste 1.000.000 pagini lunar. Datorită acestui fapt şi-au dorit să împartă oarecum multele joburi pe care le au pe două maşini. Sunt absolut convins că nu ar fi făcut pasul de a mai lua o maşină dacă nu ar fi fost şi o creştere a cererii în piaţă.
Virgiliu Hodorogea: Vă mulţumesc foarte mult. Deci, această zi înseamnă un plus de încredere pentru echipamentele Canon. Victor Matei:Aşa sperăm.