Noile imprimante Epson WorkForce Pro
mai rapide decât imprimantele Laser,
la doar jumătate de preţ Interviu cu Alina Silvestru şi Adriana Gologan - Epson România
realizat de Virgiliu Hodorogea
Suntem la o nouă prezentare EPSON cu doamnele Alina Silvestru, channel marketig coordinator - Epson România şi cu colega dânsei, Adriana Gologan, prezentare Epson care a adus în prim plan două principale obiective. În primul rând este vorba despre reducerea costurilor şi în al doilea rând despre partea de scannere rapide pe care aţi prezentat-o astăzi, echipamente care reuşesc să genereze imagini cu rezoluţie de 300 dpi într-un timp foarte scurt de scannare.
Alina Silvestru:Ambele game de echipamente sunt la fel de performante, fie că vorbim de imprimare la costuri reduse, costuri care încep de la 1 eurocent/ pagină, fie că vorbim de scanare cu viteze foarte mari, viteze care ajung la 65 pagini/minut sau 130 imagini/minut.
Atât imprimantele cât şi scannerele au multiple opţiuni wireless, sunt integrate unui trend foarte prezent în ziua de astăzi, acela de a ne putea conecta la diverse dispozitive cu smartphone sau tabletă, fie că avem nevoie să facem un print foarte repede sau un document.
Am să vă rog să faceţi o focusare foarte exactă asupra a ceea ce înseamnă reducerea de costuri pe care o aduce astăzi Epson, pentru că industria de print se confruntă cu această necesitate a scăderii costurilor.
Alina Silvestru:Este adevărat. Noi propunem acum echipamente care scad cu 50% costul de imprimare faţă de imprimantele laser concurente. Este clar că înţelegem acest trend şi îi răspundem cu nişte echipamente capabile să ne reducă costurile.
Cum spuneam, costurile încep de la 1 eurocent/pagină alb-negru, care este un cost destul de mic pe care îl găsim la un copiator din Regie să spunem sau din orice zonă studenţească.
Zona stundeţească a devenit cea mai preocupată de carte în la ora actuală şi s-ar putea să ajungeţi totuşi să vindeţi foarte multe echipamente şi în alte zone de interes pentru studenţi, să zicem tipografiile digitale ale ASE-ului, tipografiile digitale din Politehnică, pentru că în universităţi există astăzi exclusiv tipografii digitale. Alina Silvestru: Da. Cu siguranţă sunt de interes pentru noi, atât tipografiile cât şi utilizatorii în sine, studenţii tipăresc destul de mult şi noi avem în gama consumere echipamente care sunt adresate lor cu costuri foarte, foarte mici de imprimare pentru volume mari de print, pentru lucrări de diplome sau tot ce mai au nevoie să tipărească. În zona de scanare, echipamentele pe care le lansăm sunt tot pentru zona de business şi ele au în vedere în primul rând posibilitatea de a face document management, adică de a ne conecta la tot felul de aplicaţii de arhivare sau de administrare a unor baze de date.
Am să o invit şi pe colega dumneavoastră, Adriana Gologan, să continue prezentarea.
V-am văzut mai devreme asaltată în primul rând în faţa acestei imprimante Epson 5620 pentru care am să vă rog să faceţi o succintă prezentare şi cititorilor revistei Lumea Tiparului.
Adriana Gologan:Noutatea pe care v-am prezentat-o astăzi constă în posibilitatea de a utiliza un soft document Capture Pro, utilizat anterior doar la scannerele business.
Se poate utiliza acum şi la acest tip de multifuncţionale, la echipamentele din gama WorkForce destinate businessului. Noutatea o reprezintă faptul că se pot scana şi acest flux operaţional al documentelor, se poate face direct de la multifuncţional, nu trebuie să pui hârtiile în scanner, să te duci la birou să deschizi aplicaţia şi ulterior să-ţi scanezi ceea ce ai de scanat, ai închis aplicaţia şi te întorci la multifuncţională. Nu.
Acum, aceste operaţii se pot face direct de la multifuncţional prin nişte job-uri presetate, îţi alegi job-ul respectiv apeşi un buton şi documentul se duce, spre exemplu către departamentul de contabilitate dacă este vorba despre o factură.
Dacă puteţi să vorbiţi puţin şi despre partea de imprimare a acestui echipament pentru că astăzi s-a pus accentul foarte mult şi pe reducerea costurilor şi am înţeles că noile cartuşe originale, pentru că recomandarea este să se lucreze cu cartuşe originale, sunt pentru păstrarea calităţii imprimantei o perioadă cât mai îndelungată. Am să vă rog să insistaţi puţin asupra acestor costuri. Adriana Gologan:Costurile sunt undeva cel puţin la jumătate versus Laser Color din aceeaşi gamă, cu aceeaşi viteză de printare, prin simplul fapt că nu avem acel fuzer fotoconductor, sau mentenance unit-uri care ar necesita un cost suplimentar.
Mai mult chiar, costul de achiziţie al unui cartuş de 4.000 de pagini este cel puţin la jumătate, comparativ cu un toner de la laser, comparativ cu un toner de 4.000 de pagini, deci cel puţin la jumătate.
Vreau să subliniez faptul că pe echipamentele WorkForce avem cerneală DURABrite rezistentă la apă şi rezistentă pentru arhivare 100 de ani, cu o calitatea de printare având rezoluţia de 4800dpi, iar pentru Laserele Color, prin comparaţie, rezoluţia este undeva doar la 1200 dpi.
Deci, la un sfert. Cu atât mai mult avem deci o calitate mult mai bună a printului la echipamentele cele noi.
Vă mulţumesc foarte mult pentru această succintă prezentare şi vă dorim să aveţi vânzări pe măsura calităţii echipamentelor Epson. Adriana Gologan: Cu mare plăcere. Vă mulţumesc şi eu.