Interviu cuPetronius Secăreanu - General Manager CANON realizat de Virgiliu Hodorogea
Virgiliu Hodorogea:În ultima zi a târgului Print&Sign 2011, stăm de vorbă la standul Canon cu Dl. Petronius Secăreanu, căruia îi solicităm câteva impresii legate de acest târg şi dorim, de asemenea, să ne spună câteva cuvinte despre echipamentele expuse la standul Canon. Petronius Secăreanu: În primul rând îmi pare bine că am participat la acest târg. Este prima noastră participare la Print&Sign şi credem că este un prim pas pentru a oferi industriei tiparului din România posibilitatea de a avea acces la tehnologia pe care Canon o propune în acest moment pentru industria tiparului.
Principalele soluţii pe care încercăm să le oferim în acest moment sunt legate de tehnologia Canon imagePRESS.
Primul echipament din această serie pe care-l vedeţi aici este Canon imagePRESS C1+.
Acesta este destinat în special aplicaţiilor de tip proofing şi celor cu componentă de personalizare prin intermediul tonerului transparent.
Aceasta a fost prima maşină de print care a oferit pieţei tehnologiatonerului transparent,care se potriveşte foarte bine pentru aplicaţii securizate cum ar fi biletele de tombolă, diplome, care trebuie să nu poată fi copiate sau falsificate.
Virgiliu Hodorogea: Puteţi să ne spuneţi câteva firme care au achiziţionat acest echipament pentru tipar special, tipar de securitate? Petronius Secăreanu: În principiu, tipurile de aplicaţii care se potrivesc pentru această industrie şi pentru această maşină fac parte din portofoliul clienţilor noştri care oferă soluţii de print. Un exemplu ar fi compania care ne sprijină la acest târg, Sama Consul, care oferă astfel de servicii şi dacă ar fi să ne referim la nivel european sunt puse în piaţă cam 1500 de maşini din acestea.
Virgiliu Hodorogea: Un alt echipament pe care l-am remarcat în standul Dumneavoastră şi pentru care am avut şi un articol de prezentare în numărul 14 al revistei noastre este Canon imagePROGRAF iPF8300. Ce ne puteţi spune despre el? Petronius Secăreanu: Canon imagePROGRAF iPF8300 face parte dintr-o serie de echipamente de format mare. Practic aplicaţiile care se pot printa pe astfel de soluţii ţin de tehnologia inkjet, cerneala pe bază de apă, 12 culori, este foarte potrivit pentru aplicaţii foto.
Virgiliu Hodorogea: Până la ce format maxim printează acest echipament? Petronius Secăreanu: Până la 66’’.
Virgiliu Hodorogea: Care sunt versiunile şi cum diferă preţurile? Petronius Secăreanu: Sunt configuraţii diferite, bineînţeles, în funcţie de opţiunile de finisare, dar o scară de potenţiale preţuri pentru echipamente, partenerii noştri le au între câteva mii şi până la peste 10.000 de euro.
Virgiliu Hodorogea: Se pretează atât pentru indoor cât şi pentru outdoor? Petronius Secăreanu: Numai indoor. Sunt şi aplicaţii care pot fi folosite la outdoor dar pe suporturi speciale care nefiind cerneală pe solvent nu este rezistentă la UV.
Virgiliu Hodorogea: Iar despre ultimul echipament prezent la stand Canon imagePRESS 6010 ? Petronius Secăreanu: O singură menţiune doresc să adaug pentru acest printer Canon imagePROGRAF iPF8300 este faptul că a fost considerat cel mai bun printer foto al anului 2011, un premiu pe care l-am obţinut de la European Digital Press Association în această primăvară. Acest lucru credem că reprezintă un argument foarte solid.
Despre Canon imagePRESS 6010 pot spune că este un exponent al gamei destinată tiparului digital de productivitate ridicată pentru zona de tipar digital. În acest moment este propus pentru potenţialii beneficiari care folosesc tehnologie offset.
Virgiliu Hodorogea: Care este dimensiunea maximă a colii care poate fi realizată şi care ar fi viteza de lucru? Petronius Secăreanu: Dimensiunea maximă a hârtiei este A3 sau mai exact 330.2 x 487.7 mm. Ca şi viteză de lucru, acest echipament funcţionează la 60 printuri/minut, full color cu tehnologie CMYK. Ca şi calitate a printului se apropie cel mai mult de cerinţele tiparului digital din zona de offset, iar clienţii care-l folosesc în acest moment pentru aplicaţii de tiraj scurt şi date variabile îl consideră ca fiind cel mai bun pentru calitatea printului.
Virgiliu Hodorogea: Care ar fi firmele din România care beneficiază de această tehnologie de tipar digital la performanţe offset? Petronius Secăreanu: În România acest echipament este primul pe care l-am adus şi există deja o serie de parteneri care doresc să-l pună pe piaţă.
Virgiliu Hodorogea: Avem practic o noutate absolută pentru piaţa românească, acest Canon imagePRESS 6010, aici la Print&Sign 2011. Ce opţionale pot fi adăugate acestui echipament? Petronius Secăreanu: Se pot adăuga, în special, opţiuni de finisare, care duc aplicaţiile în zona de broşuri, fălţuire în V, o mulţime de tipuri de aplicaţii care se potrivesc acestui echipament.
Virgiliu Hodorogea: Aveţi un parteneriat cu o firmă specializată în distribuţia de echipamente pentru legătorie? Petronius Secăreanu: În acest moment nu. Ce se oferă ca şi opţiuni de finisare sunt numai echipamente Canon.
Virgiliu Hodorogea: Respectivele aparate sunt tot de producţie Canon? Petronius Secăreanu: Da. Linia este integral Canon.
Virgiliu Hodorogea: Vă mulţumesc pentru interviu şi vă doresc să fie cât mai multe echipamente de acest fel achiziţionate în România. Petronius Secăreanu: Vă mulţumesc şi eu.
Mai multe informaţii despre Canon sunt disponibile pe: www.canon.ro