AROMES NOIRS Boabe de cacao din Africa,
cel mai atractiv şi gustat brand
la Indagra 2017 Interviu cu Adina Cuturela,
General Manager - Metaro Crossover Trading
realizat de Virgiliu Hodorogea la Indagra 2017
Virgiliu Hodorogea: Indagra 2017 a însemnat şi o noutate absolută pentru piaţa românească, deoarece avem un prim importator de cacao din Africa, este vorba despre firma Metaro Crossover Trading srl, reprezentată de doamna Adina Cuturela.
Am să vă rog să ne spuneţi care sunt principalele sortimente de cacao pe care le importaţi dumneavoastră pentru prima dată din Africa, aici, în România? Adina Cuturela:Bună ziua, vă mulţumesc pentru interesul acordat produselor noastre.
Sub brandul AROMES NOIRS importăm produse naturale din Africa, primele fiind boabele de cacao crude, varietate Forastero.
Avem trei tipuri de boabe de cacao crude, uscate şi neprocesate pentru a-şi păstra toate proprietăţile benefice.
Boabele de cacao Light (Bikoro) au un conţinut de grăsimi mai scăzut şi un gust intens dar mai puţin amar.
Ele sunt preferate de către persoanele care gustă pentru prima oară boabe de cacao crude.
Boabele din gama Classic (Yembe) au un gust mai amărui şi se potrivesc pentru consumul ca atare sau în diverse gustări, oferind un plus de energie.
Boabele de cacao Dark (Bomongo) sunt foarte apropiate de ciocolata amăruie, sunt de fapt ciocolata pură.
Deoarece boabele de cacao crude au o multitudine de beneficii, cum ar fi conţinutul crescut de antioxidanţi, fibre, probiotice şi magneziu, vom dezvolta în scurt timp şi produse derivate care să susţină un stil de viaţă sănătos.
Virgiliu Hodorogea: Ce sortimente aveţi deja expuse în acest moment la stand, dar şi la vânzare pe piaţa românească - în magazine? Adina Cuturela: În acest moment pot fi găsite în magazine cele trei tipuri de boabe de cacao despre care vă spuneam, dar şi miezul din boabe de cacao crude sau nibs-ul, aşa cum este cunoscut din limba engleză. Miezul îl obţinem prin măcinarea boabelor crude şi eliminarea cojiţelor, conţine untul de cacao brut şi a fost conceput pentru un consum mai facil acasă.
Pentru consumul ca atare sau pentru decorarea deserturilor avem miezul de cacao Classique. Macinat mai mare, pentru un mic dejun sănătos, shake-uri sau diverse sosuri este gama Gourmet iar pentru prăjituri, fursecuri sau gustări uşoare avem miezul de cacao măcinat fin, Saveur.
Virgiliu Hodorogea: Am văzut ceva mai devreme că aţi avut foarte multe persoane care au degustat la stand cele trei tipuri de boabe de cacao LIGHT, CLASSIC şi DARK.
Care au fost părerile acestora, mai ales că aţi avut şi vizite importante la Indagra, însuşi Ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea. Care a fost părerea vizitatorilor obişnuiţi, dar şi a specialiştilor în legătură cu sortimentele dumneavoastră de boabe de cacao din Africa? Adina Cuturela: Multă lume a făcut cunoştinţă cu boabele de cacao crude, din Africa, în aceste zile la standul nostru de la Indagra 2017.
M-am bucurat să văd reacţia oamenilor care îşi aminteau de copilărie, să vorbim despre gustul adevărat de cacao, despre cât de bine se simte savoarea în produsele neprocesate.
Când vorbim despre cacao, ne gândim de obicei la cacao pudră, însă beneficiile importante se regăsesc în boabele de cacao crude şi vizitatorii noştri au fost plăcut surprinşi de gustul boabelor, care este asemănător cu gustul ciocolatei negre.
Din punctul nostru de vedere a fost un succes participarea la acest târg, deoarece oamenii au putut gusta boabele de cacao în cele trei sortimente, au aflat că proprietăţile pe care le are cacaua o transformă într-un superaliment apreciat la nivel mondial.
Virgiliu Hodorogea: O să insist puţin, pentru că l-am văzut şi pe Ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, care a vizitat standul dumneavoastră. Care a fost părerea dânsului vis-a-vis de aceste sortimente noi de cacao aduse pe piaţa românească? Adina Cuturela: Domnul ministru a felicitat iniţiativa noastră de a importa direct produse naturale din Africa, pentru piaţa din România şi nu numai. Sunt produse naturale 100 % şi este important ca astfel de alimente să apară cât mai des pe mesele românilor.
Domnul ministru a gustat boabele de cacao pe care le-a apreciat, atât pentru gust cât şi pentru prezentarea la raft.
Virgiliu Hodorogea: Am înţeles de la dumneavoastră într-o discuţie preliminară faptul că din aceste boabele de cacao se pot realiza mai multe produse care ulterior vor reprezenta sortimente noi pe piaţa din România.
Puteţi să ne spuneţi ce planuri de viitor aveţi pentru următoarea perioadă? Adina Cuturela: În scurt timp va fi disponibil sub brandul Aromes Noirs Oţetul balsamic din boabe de cacao.
Acesta este un produs absolut nou, suntem primii care introducem pe piaţa românească oţetul din boabe de cacao 100% natural, produs în România. Oţetul balsamic din cacao păstreză toate proprietăţile boabelor de cacao la care se adaugă minunatele beneficii ale fermentării cu Kombucha.
La Indagra am primit un feedback foarte bun şi sunt convinsă că va fi un succes.
Până la sfarşitul anului, după oţetul balsamic din cacao boabe, vom avea Ceaiurile din boabe de Cacao Aromes Noirs, în patru sortimente. Procentul de miez de cacao (Nibs) în aceste ceaiuri este foarte mare, până la 73%, la care adaugăm proprietătile binefăcătoare ale plantelor.
Un alt produs sub brandul Aromes Noirs va fi Siropul din boabe de cacao, fără adaos de arome, fără conservanţi, 100 % natural.
Când am început această afacere am hotărât că sub brandul Aromes Noirs vom avea doar produse curate, naturale, fără arome, fără conservanţi sau organisme modificate genetic. Ceea ce oferim noi sunt produse naturale, gândite să aducă cât mai multe beneficii persoanelor care le consumă.
Virgiliu Hodorogea: Am să vă rog să încheiem cu următorul mesaj pentru cumpărători: în ce magazine sunteţi deja prezenţi cu BOABELE de CACAO? Adina Cuturela: Boabele de cacao şi celelalte produse Aromes Noirs pot fi comandate pe site-ul www.aromes-noirs.com
Tot pe site-ul nostru găsiţi şi lista magazinelor partenere, printre care se găsesc farmaciile SensiBlu, magazinele concept Mega Image, benzinăriile Lukoil, magazine de tip Plafar, Emag şi alte magazine on line.
Virgiliu Hodorogea: Putem să dăm nume de la unul sau două magazine naturiste? Am înţeles că unul se află în cartierul Drumul Taberei. Adina Cuturela: Un magazin naturist se află în cartierul Drumul Taberei şi se numeşte “Inimă Verde”, Aromes Noirs este prezent şi în magazinul naturist din Unirea Shopping Center (la demisol), apoi în magazinul de tip Plafar din strada Mămulari.
Ştim că timpul este o resursă foarte importantă pentru persoanele active şi actualizăm permanent pe site locaţiile în care sunt disponibile produsele noastre.
De asemenea, pe pagina de Facebook Aromes Noirs găsiţi informaţii proaspete despre produse, magazine partenere, reţete sau diverse articole noi.
Virgiliu Hodorogea: Vă mulţumesc foarte mult pentru interviu şi vom indica şi noi câteva magazine şi bineînţeles site-ul dumenavoastră
www.aromes-noirs.ro
Vă doresc vânzări foarte bune pentru că este un produs pe care şi eu l-am gustat şi mi-a plăcut foarte mult. Adina Cuturela: Vă mulţumesc foarte mult.