DRUPA (2020) reprogramat pentru 20 - 28 aprilie 2021
Al 6-lea Raport - drupa Global Trends Al 6-lea Raport DRUPA - privind tendinţele globale în domeniul tiparului - arată că industria de imprimare globală de print în ansamblu se află într-o stare stabilă.
- La nivel global, 40% dintre firmele de imprimare au declarat că situaţia economică a companiei lor este „bună” în 2018,
comparativ cu 13% care au declarat condiţia lor „slabă”, restul declarând ca fiind „satisfăcătoare”.
- Acest lucru oferă un sold net pozitiv de 27%.
- Pentru furnizori, soldul net pozitiv a fost de 19%.
- Ambele grupuri rămân optimiste cu o pondere de 50% care se aşteaptă ca lucrurile să fie mai bune în 2019.
Condiţiile variază între regiuni şi între pieţe. Astfel, America de Nord a continuat să se bucure de o creştere puternică în 2018, Europa şi Australia s-au bucurat de o creştere constantă, în timp ce Asia, Orientul Mijlociu şi S / C America au fost prudente, iar Africa a fost în declin.
Rezultatele din 2018 reflectă modelul stabilit în majoritatea regiunilor, deşi declinul în Orientul Mijlociu şi S / C America pare să se agraveze.
Piaţa ambalajelor prosperă la fel ca şi piaţa funcţională, dar există semne clare de prudenţă în creştere pe piaţa comercială şi tiparul de presă rămâne în scădere, cu excepţia încurajatoare a pieţei cărţilor!
Sabine Geldermann
Sabine Geldermann, directorul drupa, Messe Dusseldorf, a declarat:
„Raportul arată că, cu puţin mai mult de un an înainte de drupa 2020,
industria globală de print este în general într-o stare stabilă.
În mod clar, există diferenţe semnificative în perspective în diferite regiuni şi pieţe, întrucât cererea se schimbă rapid odată cu condiţiile economice aflate în continuă evoluţie. Aceasta este valoarea reală a acestui Raport Global Trends DRUPA.
Acesta permite cititorilor să urmărească diverse tendinţe în timp real şi să identifice modul în care firmele de imprimare (tipografii şi producători de ambalaje tipărite) dar şi furnizorii lor, pot investi cel mai bine pentru a-şi asigura un viitor puternic în cadrul industriei."
Informaţiile publicate provin din cel de al 6 Sondaj Anual, emis în toamna anului trecut, către Grupul de experţi DRUPA, al unor decidenţi recrutaţi de la firmele de imprimare şi expozanţi la drupa 2016 şi coordonate de Printfuture (Marea Britanie) şi Wissler & Partner(CH).
Au participat peste 600 de firme de imprimare şi 200 de furnizori, din toate regiunile.
Richard Gray, directorul operaţiunilor la Printfuture, a declarat: „Majoritatea membrilor grupului sunt pozitivi în general cu privire la viitor, în ciuda preocupărilor foarte clare cu privire la perspectivele economice şi politice pentru 2019 şi nu numai.
Este izbitor faptul că mulţi arată o înţelegere din ce în ce mai sigură a modului de a exploata oportunităţile care se schimbă rapid pentru tipărire, deoarece pieţele folosesc acum în mod sporit comunicaţiile digitale."
- Majoritatea firmelor de imprimare câştigă bani buni, în ciuda presiunilor uriaşe asupra marjelor de profit, prin creşterea veniturilor din utilizări mai eficiente ale echipamentelor, menţinând în acelaşi timp cheltuielile cât mai stabile.
- La nivel global, am observat chiar o creştere mică a preţurilor, în ciuda creşterilor substanţiale ale preţurilor la hârtie / substrat.
- De asemenea, furnizorii au înregistrat venituri şi preţuri la nivel global, dar cu o scădere şi mai accentuată a marjelor de profit.
Volumele de tipărire convenţionale continuă să scadă,dar încet. - În 2013, 23% dintre firmele de imprimare au raportat că tipărirea digitală a fost mai mare cu 25% raportat la cifra de afaceri.
- În 2018, ponderea digitalului a crescut la 29%.
- Cu toate acestea, offsetul rămâne cea mai comună formă de tehnologie de imprimare, prezentă la 66% din toate firmele de imprimare.
Volumul de compensare al offsetului continuă să crească
în domeniul de AMBALAJE TIPĂRITE,dar a existat o scădere clară în rândul tipografiilor comerciale pentru prima dată.
Volumele Web to Print cresc, dar încet. - În 2014, 17% dintre cei care lucrau conectaţi W2P (Web-to-Print) au raportat că peste 25% din cifra de afaceri a provenit din acea sursă.
- Până în 2018, ponderea W2P a crescut la 23%! Cu toate acestea, proporţia celor nou conectaţi prin W2P este statică - 25% în 2014 şi tot 25% în 2018.
În ceea ce priveşte cheltuielile de capital, 41% dintre firmele de imprimare au cheltuit mai mult în 2018 decât în 2017, în timp ce doar 15% au cheltuit mai puţin, iar cheltuielile au crescut în toate regiunile, cu excepţia Africii. - Cei din domeniul ambalajelor tipărite şi pieţele funcţionale au fost foarte aglomeraţi, în timp ce cei de pe piaţa comercială şi cea de publicare a presei au fost mai precauţi.
- A fost, în linii mari, aceeaşi situaţie în rândul furnizorilor.
Pentru firmele de imprimare, echipamentele de finisareau fost cea mai comună ţintă în 2019,urmată de noile tehnologii de Print şi apoi cele de PrePress / Workflow / MIS.
În ceea ce priveşteachiziţia de noi tehnologii, tehnologia de Print Digital Color cu toner a fost cea mai clasică ţintă pentru investiţii în 2019pentru toate pieţele,iar în domeniul ambalajelor chiar a ocupat primul loc!
Cu toate acestea, piaţa de ambalaje tipărite a înregistrat o creştere de doar 5% din proporţia de imprimare digitală specificată de SKU în toate aplicaţiile, cu excepţia etichetelor în care cifra este deja de 40%.
Pentru informaţii şi obţinerea rapoartelor complete: - Rezumatul este disponibil în germană, engleză, franceză, portugheză, spaniolă, rusă şi chineză.
- Raportul complet în limba engleză este disponibilpentru vânzarepe www.drupa.com